Skip Navigation

CARTA PESANAN AWDA

Harga/Caj:  BND 33.00
33.00
Kuantiti:
Cetak
PRODUK KESIHATAN & KECANTIKAN (5) » Variasi Produk Kesihatan

CUKA ENZIM LIDAH BUAYA- EliteHelathFood

Mengapa anda perlu Cuka Enzim Lidah Buaya Organik tambahan

Satu-satunya organ yang menghasilkan enzim adalah pankreas, bagaimanapun pengeluaran itu semakin berkurang apabila umur kita semakin meningkat. Terdapat banyak manfaat yang boleh didapati daripada enzim tambahan, antaranya adalah:

1. Kulit yang cantik dan sihat
: Pokok lidah buaya mengandungi Vitamin A, B, C dan E yang mana diketahui baik untuk kulit. Kajian mengesahkan bahawa pokok lidah buaya memulihkan kulit dengan ciri-ciri anti-radangnya dan ia dipercayai untuk membantu dalam: penyembuhan dan mencantikkan kulit,merangsang pengeluaran kolegen,melembapkan,mencegah penuaan dan pembalikan kulit
. 2. Berkesan menurunkan berat badan:
Lemak akan terbakar apabila metabolisme bertambah. Metabolisme dapat ditingkatkan oleh enzim dan cuka yang terdapat didalam Organic Aloe Vera Enzyme Vinegar. Pembuatan Enzim dan cuka sebagai pemangkin bagi membantu penghadaman makanan dengan baik dan lebih berkesan. Ini boleh membantu anda membakar lebih banyak lemak dan mengurangkan berat badan.
3. Menyahtoksik:
Proses penghadaman yang tidak lengkap menyebabkan sebahagian protein membusuk didalam usus lalu membentuk bahan-bahan toksin. Apabila toksin-toksin ini memasuki aliran darah, ia melemahkan sistem imun dan menyumbang kepada banyak masalah kesihatan yang serius kerana mereka terkumpul pada tisu-tisu di sepanjang badan.Cuka Dan Enzim Lidah Buaya (Enzyme Vineger) adalah makanan tambahan untuk membantu pencernaan makanan dan juga menurunkan pertambahan toksin dalam badan.
4. Meningkatkan Sistem Imun:

Fungsi utama enzim bermula daripada penghadaman aliran darah puing asing sebelum menjelajah ke tisu-tisu jasmani dan terus ke fungsi-fungsi lain. Satu keburukan apabila kekurangan enzim adalah ia boleh melemahkan sistem imun, ini menyumbang kepada penyakit, dan akhirnya membawa kepada penyakit-penyakit seperti kanser.
5. Meningkatkan tenaga batin bagi lelaki:
Tenaga baru dan kesihatan yang lebih baik akan membantu anda melaksanakan kehidupan seks yang lebih baik. Ia juga merangsang anda untuk meningkatkan sistem kelelakian, tanpa kesan sampingan seperti dadah sintetik.
6. Membantu melawan kanser:
Hampir semua patogen, termasuk sel-sel kanser, dilindungi oleh satu protein berpangkalan salutan atau “fibrin”, yang membuat ia sukar untuk sistem imun bagi mengenal pasti dan memusnahkan mereka. Salutan lendir ini boleh menjadi sehingga 15 kali lebih tebal daripada membran sel-sel normal itu. Ini ialah di mana enzim metabolik diperlukan . Pukal enzim-enzim ini adalah proteolisis, yang bermaksud mereka menyegerakan kerosakan protein-protein. Dalam kuantiti yang mencukupi, mereka menghadam perlindungan fibrin membran dan mendedahkan sel-sel kanser untuk sistem imun badan. [1]
Oleh kerana pankreas menghasilkan kebanyakan daripada bekalan enzim untuk badan, penambahan enzim metabolik boleh menbantu organ yang terlalu kuat bekerja ini dan juga boleh membantu mencegah kenser.
7. Berkesan untuk merawat penyakit Diabetes:
Kencing manis adalah satu penyakit metabolisme yang biasa dihidapi oleh rakyat, dan ia boleh mewujudkan masalah yang serius. Kajian menunjukan bahawa B1 dan B6 membantu mengawal diabetes (kencing manis).
Kajian membuktikan bahawa enzim penghadaman itu berkurangkan apabila berlakunya diabetes. Apabila terdapat enzim yang kurang dalam badan bagi membantu penghadaman dan memecahkan makanan kepada gula ringkas supaya badan boleh menyerap, darah gula itu menjadi terlalu tinggi dalam aliran darah, gula itu bertindak melekat-lekat pada sel dan struktur-struktur lain dalam badan dan ia menyebabkan kerosakkan saraf serat dalam badan. [2]
Enzim tambahan ini sangat berkesan untuk merawat penyakit diabetes kerana enzim ini meningkatkan tahap metabolisme dan membantu proses pencernaan serta membenarkan lebih banyak glukosa terurai dengan cekap.